Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 12-08-2013 έως 18-08-2013

 
Ημερομηνία: 11 Αυγούστου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 12-08-2013 ΕΩΣ 18-08-2014
 
Με καλοκαιρία και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινάει η βδομάδα. Αστάθεια θα επικρατήσει από τα μέσα της βδομάδας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά η οποία όμως θα είναι περιορισμένης έκτασης και έντασης. Άνεμοι γενικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης την Παρασκευή στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε τοπικά ισχυρούς και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα Παραμονή και Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.
 

Πιο αναλυτικά:
  
Δευτέρα 12-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου καθώς και στα ορεινά της Ρόδου. Τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα στην Ήπειρο, την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ έως μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και τοπικά στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας έως τους 36 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικές βροχές νωρίς τα ξημερώματα. Αίθριος καιρός στο υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τρίτη 13-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου, τις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βόρειων Κυκλάδων καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών νωρίς τα ξημερώματα. Αίθριος καιρός στο υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Ν ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο)
 
Τετάρτη 14-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου, στις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βόρειων Κυκλάδων καθώς επίσης και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Αργά το απόγευμα οι νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 15-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου, τις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βορείων Κυκλάδων καθώς και στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Αργά το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν μπόρες και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το βράδυ θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 16-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου, τις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βόρειων και ανατολικών Κυκλάδων καθώς και στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο. Αργά το βράδυ νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στην δυτική Μακεδονία με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας ή τοπικής καταιγίδας. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων αργά το απόγευμα στον Σαρωνικό, την Λαυρεωτική και τα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας Αττικής. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και τοπικά στις ακτές της ανατολικής Αττικής και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 28 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης αργά το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Στα βορειοανατολικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Σάββατο 17-08-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα καθώς και στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στην δυτική Κρήτη όπου και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση αλλά σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων τα ξημερώματα στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Αίθριος καιρός στο υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης νωρίς τα ξημερώματα. Αίθριος καιρός στο υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 18-08-2013: Ηλιοφάνεια με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και τοπικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης νωρίς τα ξημερώματα. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Προγνωστικός χάρτης Αττικής: http://www.youweather.com/weather.php?cid=16
Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2058
Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=154
Προγνωστικός χάρτης παραλιών και πεδίων windsurfing: http://www.youweather.com/weather.php?cid=210
Προγνωστικός χάρτης πεδίων αιωροπτερισμού: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2859
Προγνωστικός χάρτης ορειβατικών διαδρομών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=211
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (19 έως 25 Αυγούστου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Μεταβολή ενδέχεται να παρουσιάσει ο καιρός προς τα τέλη της βδομάδας με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 11/8/2013