Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 06-05-2013 έως 12-05-2013

 
Ημερομηνία: 5 Μαΐου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 06-05-2013 ΕΩΣ 12-05-2013
 
Με αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινάει η βδομάδα. Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μεσοβδόμαδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή για να επιδεινωθεί εκ νέου το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας.
 

Πιο αναλυτικά:
 
Δευτέρα του Πάσχα 06-05-2013: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Μακεδονία, τα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και την Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας οι οποίες θα είναι πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, τα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Πελοπόννησο με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στην δυτική Κρήτη. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στην ανατολική Ελλάδα.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης νωρίς το πρωί. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στα βορειοδυτικά ορεινά. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και τα κεντροδυτικά προάστια θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή παροδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τρίτη 07-05-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Στερεά και την δυτική Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και το βόρειο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και στο Ιόνιο από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στα δυτικά και βόρεια.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν πριν το μεσημέρι και θα σημειωθούν βροχές και παροδικές μπόρες. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Αργά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν και τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης. Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τετάρτη 08-05-2013: Νεφώσεις με βροχές και παροδικές μπόρες στο νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο (κυρίως στην Σάμο) όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα δυτικά. 
 
Αττική: Νεφώσεις υψηλής και χαμηλής διαστρωμάτωσης οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 09-05-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής κυρίως διαστρωμάτωσης στην υπόλοιπη χώρα. Μετά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 10-05-2013: Νεφώσεις αστάθειας νωρίς το πρωί στις Κυκλάδες. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και θα σημειωθούν βροχές και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με αραίες νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης μετά το απόγευμα σε ΝΝΑ μέτριους και θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Σάββατο 11-05-2013: Νεφώσεις αστάθειας στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη. Αργά το απόγευμα περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με τοπικές καταιγίδες να εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Μετά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα γύρω ορεινά. Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 12-05-2013: Αστάθεια με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση. 
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (13 έως 19 Μαίου) ξεκινάει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές βροχές. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 5/5/2013