Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 25/26-05-2013

 
Ημερομηνία: 23 Μαΐου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 25/26-05-2013
 
Αίθριος καιρός το Σάββατο με αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά και την Θράκη. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Κυριακή με νεφώσεις και βροχές ή τοπικές μπόρες στα δυτικά. Άνεμοι το Σάββατο στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Την Κυριακή θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 

Πιο αναλυτικά:
 
Σάββατο 25-05-2013: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις αστάθειας στο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου ενδέχεται να σημειωθούν βροχές ή τοπικές μπόρες κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αναπτύξεις νεφώσεων αστάθειας στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη. Τοπικές μπόρες αναμένονται στον Έβρο. Άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά από Δ/ΔBΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 26-05-2013: Αναπτύξεις νεφώσεων αστάθειας στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την Θράκη με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή παροδικής μπόρας. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι στην Θράκη. Αίθριος καιρός με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (27 Μαΐου έως 02 Ιουνίου) ξεκινάει με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Σταδιακά και προς τα μέσα της βδομάδας αναμένεται πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας ενώ επιδείνωση του καιρού με αστάθεια και τοπικές μπόρες φαίνεται να επικρατεί στα τέλη του μήνα/αρχές Ιουνίου.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 23/5/2013