Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10-06-2013 έως 16-06-2013

 
Ημερομηνία: 9 Ιουνίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 10-06-2013 ΕΩΣ 16-06-2013
 
Με γενικευμένη αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας θα εξελιχθεί ο καιρός την βδομάδα που διανύουμε. Πρόσκαιρες βροχές την Δευτέρα στην δυτική νησιωτική και νότια ηπειρωτική χώρα. Αστάθεια την Τρίτη στα βόρεια ηπειρωτικά η οποία την Τετάρτη θα γενικευτεί στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο με αστάθεια και τοπικές μπόρες ακόμα και στην νότια νησιωτική χώρα.
 

Πιο αναλυτικά:
 
Δευτέρα 10-06-2013: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων και νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και μέχρι το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου και  της κεντρικής Μακεδονίας. Άνεμοι στο ΝΑ Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά το απόγευμα στο Μυρτώο, τον Σαρωνικό, τον Παγασητικό και τον Θερμαϊκό θα στραφούν σε ΝΝΑ μέτριους και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο και τοπικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, τα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και τον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν/ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και τα βορειοδυτικά προάστια θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα ορεινά του νομού οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα δώσουν τοπικές μπόρες. Άνεμοι από ΝΑ/ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τρίτη 11-06-2013: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Θράκη. Μετά το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις θα εμφανιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς καθώς και στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την ανατολική Κρήτη. Αργά το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Άνεμοι στο Ιόνιο και το δυτικό Κρητικό από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης μετά το μεσημέρι σε ισχυρούς, στα υπόλοιπα πελάγη από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση αλλά τοπικά έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα βόρεια ορεινά και την Λαυρεωτική οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ/ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικές βροχές νωρίς τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά όμως και μέχρι το μεσημέρι θα εμφανιστούν τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων οι οποίες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ/ΝΑ μέτριους και θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τετάρτη 12-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων και νεφώσεων αστάθειας στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικής μπόρας. Αργά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο βόρειο Ιόνιο ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Κρήτης. Άνεμοι στο Κρητικό από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί, σταδιακά στο Μυρτώο και τον Σαρωνικό θα στραφούν σε ΝΝΑ μέτριους και θερμοκρασία σε πτώση, σημαντικότερη στα δυτικά και βόρεια. 
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 13-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων πυκνότερες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές κυρίως ώρες θα δώσουν παροδικές μπόρες και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανόν και καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 14-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων πυκνότερες στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την δυτική Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε άνοδο στα βορειοδυτικά.
 
Αττική: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι έντονα. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ/ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Σάββατο 15-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και την δυτική Μακεδονία και τα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αργά το βράδυ και στην Θράκη. Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 
 
Αττική: Παροδικές μπόρες τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Σταδιακά και μέχρι το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς και τοπικά στον νότιο Θερμαϊκό έως μέτριους και θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 16-06-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές με παροδικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και στα νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (17 έως 23 Ιουνίου) ξεκινάει με βελτιωμένο καιρό - περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά - και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα 34 έως 36 βαθμών Κελσίου.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 9/6/2013