Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 15/16-06-2013

 
Ημερομηνία: 14 Ιουνίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 15/16-06-2013
 
Αστάθεια το Σάββατο στην Θράκη καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής χώρας καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Άνεμοι το Σάββατο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, την Κυριακή από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα σε ηπειρωτικές πεδινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
 

Πιο αναλυτικά:
 
Σάββατο 15-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία όπου ενδέχεται νωρίς το πρωί να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου καθώς και της κεντρικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά στην δυτική Στερεά, τα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Μακεδονίας έως τους 33 βαθμούς Κελσίου και στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 35 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης νωρίς το πρωί. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και τα κεντροδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός πριν το μεσημέρι. Αργά το βράδυ ενδέχεται να αναπτυχτούν νεφώσεις και να σημειωθεί ασθενής βροχή. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ ασθενείς και τοπικά στον νότιο Θερμαϊκό έως μέτριους και θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 16-06-2013: Αίθριος καιρός με αναπτύξεις τοπικών νεφώσων τις μεσημεριανές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο (κυρίως στην Χίο, την Ικαρία και την Σάμο), τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και τοπικά στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και στα νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΔδιευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (17 έως 23 Ιουνίου) ξεκινάει με βελτιωμένο καιρό - περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά - και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί στις περισσότερες ηπειρωτικές πεδινές περιοχές της ανατολικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας στους 35-37 βαθμούς Κελσίου. Ενδεχομένως την επόμενη Πέμπτη 20 Ιουνίου να αγγίξουμε τοπικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και την δυτική Στερεά και τους 39 βαθμούς Κελσίου.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 14/6/2013