Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 17-06-2013 έως 23-06-2013

 
Ημερομηνία: 16 Ιουνίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 17-06-2013 ΕΩΣ 23-06-2013
 
Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά και από την Πέμπτη θα έχουμε επέκταση της αστάθειας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Παρασκευή ενώ το Σαββατοκύριακο τοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
 

Πιο αναλυτικά:
 
Δευτέρα 17-06-2013: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Αργά το βράδυ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην νότια και νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στον νοτιοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και τοπικά στα ηπειρωτικά τμήματα της δυτικής Στερεάς και τον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, α και θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τρίτη 18-06-2013: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας οι οποίες αργά το μεσημέρι θα δώσουν τοπικές μπόρες ενώ τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ικάριο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και τοπικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, τις ηπειρωτικές περιοχές της δυτικής Στερεάς, τον Θεσσαλικό κάμπο και τα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ ασθενείς έως μέτριους και τοπικά στον νοτιο Ευβοϊκό έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΔ μέτριους και θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τετάρτη 19-06-2013: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων θα εμφανιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων το απόγευμα στο Ιόνιο και τις Κυκλάδες. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο και το Μυρτώο έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης μετά το μεσημέρι και στροφή τους σε ΒΒΔ μέτριους. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και τοπικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, τις ηπειρωτικές περιοχές της δυτικής Στερεάς και τον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 38 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και τοπικά στο νότιο Ευβοϊκό έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα βορειοδυτικά, δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών ψεκάδων νωρίς τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά του νομού. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 20-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Μακεδονία και τα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΒΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση στην βορειοανατολική ηπειρωτική και ανατολική νησιωτική χώρα τοπικά όμως στα δυτικά ηπειρωτικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων μετά το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά καθώς και στην Λαυρεωτική. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα βορειοδυτικά, δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή παροδικής μπόρας μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, με τάσεις ενίσχυσης μετά το μεσημέρι σε μέτριους και θερμοκρασία από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 21-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου. Ασθενείς τοπικές βροχές τα ξημερώματα στην κεντρική Μακεδονία. Ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές με αστάθεια μετά το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού όγκου της Πίνδου καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, στα υπόλοιπα πελάγη απο Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, αργά το απόγευμα στο Μυρτώο, στον Σαρωνικό και τον Παγασητικό θα στραφούν σε ΝΝΑ με τάσεις εξασθένησης. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα στην δυτική ηπειρωτική χώρα.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Σταδιακά πάντως και πριν το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Σάββατο 22-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονία και την δυτική Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Πελοποννήσου όπου ενδέχεται να σημειωθούν  παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και τοπικά έως τους 35 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 23-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές με παροδικές αναπτύξεις τοπικών νεφώσεις τις μεσημεριανές κυρίως ώρες. Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά στο Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στα δυτικά και βόρεια ορεινά μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης μετά το μεσημέρι σε μέτριους και θερμοκρασία από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις νωρίς το πρωί. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (24 έως 30 Ιουνίου) ξεκινάει με πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σύμφωνα όμως με τα τελευταία στοιχεία από τα μέσα της βδομάδας αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί σε επίπεδα 36 έως 38 βαθμών Κελσίου.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 16/6/2013