Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 25-06-2013 έως 30-06-2013

 
Ημερομηνία: 24 Ιουνίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 25-06-2013 ΕΩΣ 30-06-2013
 
Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Την Πέμπτη αστάθεια θα εκδηλωθεί και στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο το Σαββατοκύριακο στην βορειοανατολική ηπειρωτική και ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
 

Πιο αναλυτικά:
  
Τρίτη 25-06-2013: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων ή νεφώσεων αστάθειας θα εμφανιστούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας πυκνότερες στην Ροδόπη όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Κρητικό από Δ διευθύνσεις μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις ηπειρωτικές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, τον Θεσσαλικό κάμπο και τα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 36 βαθμούς Κελσίου (στον Θεσσαλικό κάμπο τοπικά ίσως αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου).
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τετάρτη 26-06-2013: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων θα εμφανιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της ανατολικής Στερεάς καθώς και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα ανατολικά του νομού ενώ νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 2 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα βορειοδυτικά, δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 27-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Νεφώσεων αστάθειας τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων. Άνεμοι βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση στην ανατολική νησιωτική χώρα.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης νωρίς το πρωί. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ/ΝΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 28-06-2013: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη απο Β/ΒΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις τα ξημερώματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών ψεκάδων. Βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια από νωρίς το πρωί. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Σάββατο 29-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Μακεδονία και τα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονία. Αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο και τοπικά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 30-06-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με νεφώσεις αστάθειας της μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στο Κρητικό από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και τοπικά στο Θεσσαλικό κάμπο έως τους 37 βαθμούς Κελσίου. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς τα ξημερώματα. Αίθριος καιρός το υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με περαιτέρω ενίσχυση μετά το μεσημέρι και θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (1 έως 7 Ιουλίου) ξεκινάει με καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίας. Πρόσκαιρη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στα μέσα της βδομάδας για να ανέβει εκ νέου το Σαββατοκύριακο.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 24/6/2013